Als je vanaf volgende zaterdag een terrasbezoek plant, zal je nog altijd rekening moeten houden met een aantal coronaregels.
De meeste regels lijken op die van vorig jaar, maar nu zal u zich niet moeten registreren.
Dat blijkt uit het veiligheidsprotocol dat de horecasector en de federale regering hebben afgesproken.
Grote verrassingen bevat het protocol niet, maar opvallend is wel dat u geen naam en telefoonnummer zal moeten achterlaten als u iets wil eten of drinken op een terras.
Dit zijn de belangrijkste dingen warmee u rekening moet houden bij een terrasbezoek:
- niet registreren, maar reserveren: klanten wordt gevraagd om zo veel mogelijk op voorhand te reserveren,
- de terrassen mogen open zijn tussen 8 uur en 22 uur,
- aan één tafel mogen maar vier personen zitten,
- tussen de tafelgezelschappen moet 1,5 meter afstand worden gehouden (dus geen 1,5 meter tussen de tafels),
- geen bediening aan de bar,
- klanten en personeel moeten een mondmasker dragen (chirurgisch mondmasker voor het personeel),
- klanten mogen niet in de binnenruimte, behalve om het toilet te gebruiken of om te betalen,
- terrassen moeten minstens aan één zijde volledig geopend zijn, ongeacht de weersomstandigheden,
- uitbaters wordt afgeraden om een menu- of drankenkaart op de tafels te leggen,
- géén boterpotjes, zout- en pepervaatjes, olie, azijn, ketchupflesjes, broodmandjes of siervoorwerpen op de tafels, maar bij voorkeur individueel verpakte porties. (VRTNWS/bz) Foto rr.